« Eindejaarstips 2019 naar 2020»

Gepubliceerd op 28-11-2019

Het einde van het jaar nadert weer. Wellicht dat het verstandig is de komende maand nog even wat acties te nemen.

Wij bieden u graag de ‘Eindejaarstips 2019’ aan waarin we in een digitale brochure belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2020 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk voor u op een rij hebben gezet met praktische actiepunten. Hiermee kunt u zich voorbereiden op de nieuwe regels en het einde van bestaande regels. Zo kunt u risico’s vermijden of voordeel behalen.
Het lijkt een heel boekwerk, maar het raakt ook veel praktische punten. Neem de voor u van toepassing zijnde punten even aandachtig door.

We willen een aantal punten even specifiek belichten:

Het nieuwe btw-identificatienummer (pagina 4)
Heeft u een eenmanszaak? In dat geval heeft u in oktober jl. het nieuwe btw-identificatienummer (het btw-id) ontvangen dat vanaf 1 januari 2020 geldig is. In deze bijdrage leest u waarom u dit nieuwe nummer heeft ontvangen en wat u moet doen om te zorgen dat u vanaf 1 januari a.s. het nieuwe btw-id probleemloos kunt gebruiken.
Houd er rekening mee dat dit nummer verplicht gehanteerd moet worden vanaf 1 januari 2020, dus ook op website en briefpapier etc.

Vervroegd dividend uitkeren of toch niet (pagina 8)
In 2018 is al beslist dat in 2020 het box-2-tarief wordt verhoogd van 25% naar 26,25%. Het ligt voor de hand om te denken dat het dan verstandig is om nog dit jaar een dividenduitkering te doen. Maar dat is niet altijd het geval. Wanneer u wel en wanneer u beter niet een dividenduitkering kunt doen, leest u in deze bijdrage.

Voorbereiden op de Wet Arbeidsmarkt in Balans (pagina’s 13 t/m 15)
Volgend jaar is het zover. Dan treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Deze nieuwe regels hebben gevolgen voor onder meer tijdelijke contracten, oproepcontracten, de WW-premie, payrolling, het ontslagrecht en de transitievergoeding. In verschillende bijdragen leest u hoe u zich hierop kunt voorbereiden en hoe u nu al van de nieuwe regels kunt profiteren.

Wij hopen van harte dat de Eindejaarstips 2019 uw deskundige gids zal zijn bij de fiscale, juridische en financiële veranderingen waar u en uw onderneming volgend jaar voor komen te staan!

Wilt u meer weten over de toepassing van bepaalde regels of wilt u graag een toelichting op een onderwerp? Bel of mail ons. Wij helpen u graag.

Eindejaartips 2019

voorblad-eindejaarstips2-1574939290.PNG